Sănătatea piciorușelor copilului tău

Februarie 18, 2022

Când devenim părinti, habar nu avem cum să fim un părinte bun, un exemplu de urmat pentru copiii noștri. Ca și tine, am învățat pe parcurs. Cu cât treci prin mai multe etape cu atât devi mai relaxat și mai încrezator, teama de a nu face lucrurile bine dispare ușor.

Sentimentul de fericire că ai găsit calea cea bună în dezvoltarea și în relația cu copilul tău te fac să capeți încredere în tine.

Un lucru e cert nici un copil nu se crește la fel ca altul, sunt diferiți, iar ce funcționează la unul poate să nu funcționeze la altul.

Tot ce putem să facem este să încercăm pâna reușim ceea ce ne-am propus.

Ne rămâne doar să citim multe cărți și să vorbim cu alți părinți de situațiile care apar. Îmi amintesc cu drag când s-a născut prima fetiță și nu voi uită niciodată ce am simțit când am ținut-o în brațe pentru prima dată, îmbătată de perfecțiunea ei și copleșit de acel val de protecție primară.

Era micuță și picioarele ei erau adorabile. Pufoase și moi au primit mulți pupici. În acel moment am cumpărat doar încălțăminte care era drăguță, fără să mă gândesc la îngrijirea picioarelor bebelușului meu.

Ba chiar având un ușor platfus primul medic care a văzut-o a recomandat încălțăminte cu suport pentru gleznă.

După mai multe consultații care inclinau către "lăsăți copilul să meargă desculț și să se dezvolte natural" atunci am început să înțeleg importanța sănătății piciorului și impactul pe care îl poate avea încălțămintea asupra picioarelor în curs de dezvoltare. 

Ne-am hotărât să exprimăm ideea de mers desculț printr-o simbioză perfectă între estetic, design și dezvoltare santoasă.

Așa că am început prin a găși câțiva producători care iubesc și promovează încălțămintea din piele cu talpa moale pentru copii și bebeulusi.

Iubim picioarele bebelușilor și suntem concentrați complet pe ceea ce este mai bun pentru degetele mici.

Un picior nou-născut este cea mai dulce vedere și evocă emoții puternice. Este pur, mic, fragil și un sentiment de protecție ne cuprinde atunci când privim "bucuria" atașată de degetele mici de la picioare.

Nu ne dorim să facem ceva care ar fi dăunător copiilor noștri.

Cu toate acestea, sănătatea picioarelor nu este ceva despre care auzim frecvent, ba chiar deloc.

Vorbim despre alăptare la sân, dinți, erupții cutanate, înțărcări, imunizări și alte lucruri pentru bebeluși, dar nu despre sănătatea piciorului.

Picioarele sunt prețioase și ne poartă toată viața. Știați că oasele din picioare sunt cartilaje moi, flexibile, care se întăresc în timp, dar nu se dezvoltă pe deplin până la adolescența târzie.

Este important să aveți grijă și să le protejați de-a lungul vieții și cu cât începeți mai devreme cu atât mai bine.

Există o mulțime de lucruri pe care le puteți face, care vor oferi copilului cel mai bun început, iar pantofii sunt o parte crucială a călătoriei.

Așadar te invităm alături de noi în această călătorie și te asigurăm că nu vei regretă.

Încheiem cu un scurt video cu Prof. Univ. Dr. Mihail Mircea Jianu (Ortopedie și traumatologie pediatrică)

 

Sursa: Youtube - Canalul Bucuresti FM:

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie