Masajul picioarelor la bebeluși. Scurt ghid

Noiembrie 11, 2021
Cuprins

Bebelușii adora masatul picioarelor.

Pentru părinți, atingerea picioarelor dolofane ale bebelușului este doar un instinct. Este ceva ce faci pentru că sunt pur și simplu atat de dragute încat nu poți exprima în cuvinte.

Cu toții iubim un masaj bun al picioarelor - dar bebelușii, ei ce parere au despre asta ? :)

În ciuda faptului că bebelușul tău stă tot timpul desculț sau în pantofi cu talpă moale care imită mersul desculț, deci este confortabil toată ziua, în timp tu stai în picioare toată ziua în pantofi inconfortabili. Ei bine cu toate astea bebelușii adoră un masaj bun al picioarelor!

Cateva beneficii pe care le aduce masajul picioarelor la bebeluși

Dacă ești novice in masarea bebelușului, picioarele sunt un loc minunat pentru a începe. Majoritatea bebelușilor adoră masajul picioarelor și îl consideră foarte liniștitor. Iată doar cateva dintre avantajele pe care le oferă masajul picioarelor la bebeluși:

  • Creșterea gradului de conștientizare a corpului
  • Promovarea relaxării
  • Stimularea dezvoltării și stimularea sistemului imunitar
  • Încurajarea interacțiunii
  • Întărirea legaturii între tine și copilul tău

Sunt obișnuiți ca picioarele lor să fie manevrate doar atunci când sunt schimbați fie de scutec fie de haine. Picioarele lor sunt ușor accesibile, astfel încât să le puteți oferi un pic de masaj, fără a fi nevoie să il dezbrăcați complet.

Când și cum trebuie să aiba loc masajul

Picioarele bebelușilor se pot simți adesea reci, deoarece corpul lor prioritizează sângele către centrul corpului lor. Masajul te poate ajuta să le încălzești frumos - dar asigură-te că mâinile tale. sunt calde înainte de a începe masarea piciorușelor bebelusului!

Pentru un masaj complet al picioarelor bebelusului, tot ce ai nevoie este un loc confortabil unde să-ți așezi copilul, plus un pic de ulei pentru masaj și ești gata de plecare!

Dar ce ulei este potrivit pentru bebeluși? Asociația Internațională de Masaj pentru sugari recomandă „bebelușilor să fie masați cu un ulei vegetal presat la rece de înaltă calitate, de preferință organic, necentralizat”.

Indiferent de uleiul folosit este necesar sa testam pielea copilului cu cateva zile inainte de a aplica uleiul de masaj pe zone mai mari. Testare se face 2 - 3 zile consecutiv pe o suprafata mica a corpului.

Copilul poate fi asezat pe un covor impermeabil sau aleza si cu un prosop moale deasupra, sau doar în poală, este bine si asa si uneori mai practic.

Lucrați intuitiv și nu vă faceți griji, copiilor le place să fie atinși, asa că nu puteți greși! Puteți utiliza o varietate de mișcări de masaj de la mângâierea deasupra piciorului, de a apăsa pe toată talpa și de a masa în cercuri mici în jurul gleznei. Masează-i degetele de la picoare între degetul tau mare și arătător, rasucindu-le usor dar fara sa tragi de ele.

Alte lucruri pe care trebuie să le ști despre masajul piciorușelor.

Alte câteva lucruri de care trebuie să le ști despre masarea picioruselor micutului tau:

  • Evitați masajul pe pielea care are tăieturi, vânătăi recente sau este dureros și amintiți-vă că picioarele sunt una dintre cele mai gâdilate părți ale corpului, așa că este posibil să fie nevoie să vă ajustați presiunea aplicata asupra lor.
  • Bebelușii, în special cei născuți prematur, ar fi putut avea o mulțime de înțepături în călcâi și pot asocia cu durerea. Dacă da, începe pur și simplu prin a tine picioarele în mână și să vorbesti cu el înainte de a progresa, când consideri ca este gata, incepe prin atingeri simple si continua catre un masaj.
  • Suntem cu toții obișnuiți să folosim capetele degetelor noastre pentru masaj, dar când masezi ar tebui sa folosesti tot buricul degetului (partea cu amprenta). Se simte mai plăcut și imbiedica unghile sa atinga zona masata!
  • Lasa-ti copilul sa te ghideze si maseaza-l doar atat timp cat este fericit. Urmăreste și asculta-i indiciile și lasa masajul pentru altă dată dacă nu are chef.

În cele din urmă, a vorbi sau a cânta copilului în timp ce faci masaj, face ca masajul sa fie si mai distractiv.

Masaj fericit - picioare fericite!

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie