10 lucruri pe care trebuie să le știi despre piciorușele micuțului tău.

Decembrie 2, 2022
Din dragoste pentru acele picioare minuscule, am adunat 10 lucruri despre picioarele bebelușului (unul pentru fiecare deget, desigur).
Există un motiv pentru care prețuim picioarele bebelușului nostru, sunt atât de moi și mici pentru o perioadă atât de scurtă și înainte de a-ți da seama, se plimbă în prima lor pereche de pantofi!

 

  1. Cresc repede. Picioarele bebelușilor cresc extrem de repede; până când copilul tău va ajunge la un an, picioarele lui vor avea aproape jumătate din dimensiunea adultului.
  2. Cât de repede cresc? Piciorușele sunt unice și au ritm de crestere diferit, dar în medie în primele 12 luni un bebeluș poate crește până la 3-4 mărimi de pantofi! 
  3. Forma picioarelor bebelușului tău. Aceste picioare mici arată similar cu ale tale sau ale partenerului tău? Ei bine, asta pentru că copilul tău le-a moștenit de la mama și tata. Rotunjit, conic sau pătrat, bebelușul tău va fi moștenit una dintre aceste caracteristici; compara doar acele degete minuscule cu ale tale.
  4. Picioarele arată plate? Ei bine, asta pentru că vor fi plate în primii câțiva ani. Bolta plantară (arcul piciorului) a picioarelor copilului dumneavoastră va începe să se dezvolte când are aproximativ doi sau trei ani (consultați medicul podiatru pentru controale regulate).
  5. Dimensiunea picioarelor bebelușului. În medie, picioarele unui nou-născut au o lungime de 7,6 cm, dar pot fi mai mari sau mai mici, așa că așteptați până când micuțul dumneavoastră sosește pe lume înainte de să îi cumpărați șosetele mici.
  6. Oasele. Un copil nu va avea oasele formate timp de cel puțin 6 luni. Bebelușii se nasc cu cartilaj moale și flexibil. Oasele lor se for forma și vor crește ceva vreme (până la sfârșitul adolescenței!).
  7. Creștere și dezvoltare. Între 9-18 luni, este important ca picioarele copiilor tăi să crească natural, deoarece se formează 25 de oase (fără șosete sau pantofi strâmți).
  8. Importanța mișcării. lasă-l pe micuțul tău să dea cât mai mult din picioare; acest lucru îl ajută la dezvoltarea mușchilor de care va avea nevoie în curând pentru mers.
  9. Primii pantofi. Știați că bebelușii nu au nevoie de fapt să poarte pantofi chiar și atunci când încep să încerce să meargă? De fapt, pentru primele 18 luni este recomandat ca, pentru a le încuraja picioarele să se dezvolte sănătos și liber, să nu fie restricționate, desigur că le puteți ține de cald cu niște șosete largi sau pantofi largi care sa nu restrictioneze cresterea.
  10. Acei primii pași. În primele 13-18 luni ale copilului va face primii pași (în medie, până la urmă fiecare copil este unic).