Este indicat "mersul descult" (barefoot)?

Mai 27, 2022

Este bine ca bebelușul să meargă desculț ?

Da. Desculț este întotdeauna cel mai bine.

De ce credem că mersul desculț este bun?

Picioarele bebelușului au cartilaj moale, deoarece oasele nu sunt încă formate, făcându-le fragile. În această etapă, picioarele trebuie să se poată deplasa și ridica liber, fără restricții. Se numește creștere naturală și este esențial pentru o bună dezvoltare.

Iată cateva motive pentru care mersul desculț (barefoot) este indicat.

Știm din cercetări și vorbind cu experții că bebelușii învață să meargă desculți. Ei se nasc cu instincte naturale și vor ști, în mod inerent, ce să facă chiar înainte de a încerca. Bebelușii învață prin cele 5 simțuri vederea, mirosul, sunetul, gustul și atingerea care lucrează împreună pentru a permite creierului să știe ce se întâmplă în jurul lor.

Un bebeluș învață să meargă prin atingere, în timp ce picioarele au receptori senzoriali numiți Proprioceptori pe tălpile lor, care funcționează trimitând creierului informații despre ceea ce pot simți. Creierul procesează feedback-ul care ajută la învățarea posturii și echilibrului atunci când învață să meargă.

Dacă un bebeluș nu poate simți pământul pe care îl atinge, acesta va împiedica dezvoltarea de bază a abilității motorii, motiv pentru care mersul descult este indicat.

Copiii își țin capul mai mult atunci când merg pe jos desculți, iar feedback-ul pe care îl obțin de la Proprioceptori din talpi îi asigura că este mai puțină nevoie să privească în jos. Privitul in jos îi scoate din echilibru și îi determină uneori să cadă. 

Mersul desculț dezvoltă mușchii și ligamentele piciorului, crește puterea arcului piciorului, îmbunătățește propriocepția (conștientizarea noastră despre locul în care ne aflăm în raport cu spațiul din jurul nostru) și contribuie la o bună postură.

Este mersul desculț practic?

Nu intotdeauna. Există momente în care este practic, inconfortabil sau nesigur. Picioarele bebelușilor vor avea nevoie de protecție în anumite medii, în special atunci când vor intra în contact cu suprafețe dure sau abrazive, aici încaltamintea corectă oferă un compromis perfect.

Este toată încalțămintea potrivită pentru copii?

Nu, există o mulțime de încălțăminte nepotrivită.
Găndește-te puțin, ai pune picioarele prețioase ale bebelușului tău în beton și l-ai lăsa acolo, ca doar stau drepte? Bineînțeles că nu .... și știu sugestia pare extremă... dar mulți dintre părinți fac greșeala de a pune incaltaminte la modă bebelușului lor de dragul modei, fără să-și dea seama că pot provoca daune.
 
Ce daune? te poți intreba
Pe măsură ce picioarele bebelușului cresc, se modelează în forma pantofului pe care îl poartă. Picioarele înfipte în pantofi rigizi și neflexibili nu se pot mișca liber inhibând dezvoltarea oaselor și creșterea naturală.

De asemenea, înseamnă că un bebeluș nu poate simți pe ce calcă, lucru care este esențial pentru o postură și echilibru corect.

Acesta este motivul pentru care majoritatea pantofilor nu se potrivesc pentru dezvoltarea naturala a picioarelor. Am explicat că picioarele bebelușului trebuie să se miște liber și dacă pantofii trebuie purtați trebuie să imite senzația de „mers desculț”.

Încălțăminte voastră imită mersul desculț?

Da. Absolut. Încălțămintea cu talpă moale din piele sau de cauciuc sunt alegerea ideală atunci când vrei ca bebelușul tău să aibă o crestere naturală dar în același timp să îi protejezi picoarele de lovituri, zgârieturi suprafețe tari, etc.

Încălțămintea noastră este moale și flexibilă permițând creșterea naturală și este confecționata din piele naturala moale care practic acționează ca a doua piele.

Pielea este un produs natural și, deoarece este respirabilă, menține degetele mici calde iarna și răcoroase vara. 

Selecția noastră de încalțăminte cuprinde branduri care iubesc ceea ce fac și sunt testate pediatric și aprobate ortopedic.

Comentarii

Nici o postare găsită

Adaugă o recenzie