Despre Biberoanele Dr Brown

Dr. Brown este alături de mame și bebeluși încă din 1996. Ei sunt specializați în biberoane și sunt renumiți pentru sistemul lor de aerisire revoluționar. Toți părinții care au probleme cu colicii au auzit despre biberoanele Dr. Brown’s Natural Flow®, acestea sunt cunoscute pentru eficiența pe scară largă în combaterea colicilor.

set biberoane dr borwn's

Biberoanele dr brown au fost brevetate și concepute de medici pediatri și testat de mii de mămici. Ele sunt lăudate pentru eficiența lor în combaterea gazelor, colicilor si reducerea regurgitarilor și a erucțiilor.

Pentru a fi pe gustul tuturor Dr. Brown oferă atât biberoane din sticlă cat si de polipropilena care, de asemenea, vin în versiuni standard și cu gat larg. Toate biberoanele Dr. Brown sunt testate, certificate și nu contin BPA.

Toate au aceleași caracteristici funcționale. În examinarea noastră de mai jos vom prezenta sticlele tradiționale înguste, dar și cele cu gât larg.

Designul si caracteristicile biberoane Dr Brown Natural Flow

Formă tradiționala a biberoanelor Natural Flow este clasică și simplă. Formă lor regulată le face practice și ușor de curățat. Acestea dispun de gradații modelate în materialul din care este făcut biberonul astfel încât să puteți vedea exact cât de mult lichid este în sticlă.

Gradațiile modelate sunt foarte practice deoarece puteți fierbe și curața biberoanul fară că gradațiile să se șteargă sau să se decolareze, dar ele sunt de asemenea, destul de mici, iar uneori pot fi greu de citit.

Sistemul avansat de aerisire a fost creat pentru a elimina vidul care se formează în interiorul sticlei atunci când bebelușul suge laptele din ea. În sticlele normale vidul care se formează în interiorul sticlei poate provoca strângerea tetinei și respectiv diminuarea cantității de lapte sau stoparea curgerii acestuia.

De asemenea, la biberoanele standard aerul intră înapoi în biberon prin intermediul găurii din tetină formând astfel bule de aer în lapte care în cele din urmă duc la eructații (râgăituri), regurgitari și colici.

Pentru a preveni toate acestea sistemul de ventilație de la Dr Brown permite circularea aerului de pe marginea inelului biberonului și până în fundul sticlei prin intermediul unui tub asigurându-se asfel că aerul nu trece prin lichidul din biberon, astfel se asigura o circulație corectă a aerului pentru a nu se formă vid în interiorul sticlei și bule de aer în fluidele din interior.

O altă problemă asociată cu crearea bulelor de aer în interiorul laptelui este oxidarea de substanțe nutritive din lapte, mai ales vitamine. Acest lucru afectează atât laptele matern și/sau formulă de lapte. Oamenii de știință de la Universitatea din Nevada-Reno au descoperit că toate vitaminele sunt afectate de bule de aer cauzând oxidare în timpul alimentării. În biberoanele standard după 20 de minute de hrănire aproape toate moleculele de vitamina C au fost distruse. Testul a dovedit că biberoanele Dr. Brown cu sistemul de aerisire bazat pe tub a ajutat la conservarea celor mai multe substanțe nutritive. Puteți citi mai multe despre acest studiu aici.

Sistemul de aerisire cuprinde două elemente astfel încât timpul de curatare va dura un pic mai mult decat la un biberon normal. Cu toate acestea trebuie să fie curățate meticulos după fiecare utilizare. O perie este inclusa aproape in orice set Dr. Brown ceea ce va va ajuta foarte mult la spalare.

3 motive pentru care sa alegi biberoanele Dr Brown

 1. Sistemul de aerisire Dr. Brown a devenit marca și simbolul lor. Este extrem de eficient în reducerea eructatiilor, colicilor și regurcitarilor.
 2. A fost dovedit științific că biberoanele Dr. Brown ajută la păstrarea nutrienților în lapte. Acest sistem de aerisire a devenit un standard în industrie și în cele mai multe review-uri sau studii de comparare a diverselor biberoane de pe piață acestea sunt de cele mai multe ori comparate cu sistemul de circulare a aerului Dr. Brown în termeni de eficiență.
 3. Dr. Brown oferă de asemenea o gamă largă de accesorii și produse suplimentare. Amintim câteva produse din gama lor cum ar fi incalzitoarul pentru biberoane, sterilizatorul pentru biberoane și dacă ați ales un biberon de sticlă manșonul de silicon, suzete ,etc.

Biberoanele de la Dr Brown de sticla sunt disponibile in 2 dimensiuni 120ml si 240ml, iar cele de polipropilena 60ml 120ml si 240ml. In ceea ce priveste culoare puteti alege culoarea clasica (transparent), albastru si roz (nu foarte popular, nici atractiv). Acestea pot fi achizitionate individual, sau pachete de cate doua, trei și chiar patru biberoane.

Fiecare flacon vine cu:

 • Mecanismul de aerisire (tub și inel);
 • Tetina Nivel 1;
 • Inel sticla;
 • Capac igienic;
 • Perie de curatare (ideal pentru curățarea sistemului de aerisire, una per pachet);
 • Instrucțiuni tipărite pentru asamblare, curățarea și depozitarea (per pachet).

Biberoane Dr Brown Natural Flow

Biberoane Dr. Brown Natural Flow cu gât larg

Aceste biberoane după cum le spune și denumirea au gâtul și tetine cu baza mai largă. Acestea au fost proiectate special pentru copii alăptați natural deoarece tetină reproduce sânul mamei. Acestea previn confuzia tetinei și datorită încetiniri fluxului de lapte elimină riscul dezvoltării unei preferințe a bebelușului față de o anumită formă a tetinei.

biberon dr. brown natural flow cu gat de sticla

Biberoanele cu gât larg sunt ușor de curățat, deoarece permite accesul usor cu o perie. Ele au, de asemenea, o forma care nu permite alunecare din mana.

La fel ca si biberoanele Dr. Brown din gama standard ele dispun de sistem foarte eficient de evacuare a aerului. Se pare ca bebelușii adora tetina larg și datorită mecanismului de aerisire ei pot suge fara efectul negativ al vacuumului ce se poate produce în flacon. Aceste biberoane nu numai ca imita forma sânul mamei, dar, de asemenea, simulează mecanismul alăptării.

Biberoanele cu gât larg Dr. Brown sunt disponibile in cantitati de 120ml si 240ml și sunt vândute individual, în două și trei pachete. Acestea sunt disponibile în culoare albastră , transparenta și roz. Ca material sunt confectionate doar din polipropilena.

Biberoane Dr. Brown Natural Flow din sticlă

Aceste biberoane sunt identice ca forma cu cele standard din polipropilena. Ele împărtășesc, de asemenea, aceeasi forma a tetinei si acelasi mecanism de circulare al aerului. Fiind din sticla acestea sunt mai gerele decât cele din polipropilena, dar, de asemenea, oferă toate beneficiile acestui material. Aceste biberoane sunt realizate din ingrediente naturale care le face foarte sigure și ecologice.

Biberoane Dr. Brown's Natural Flow din sticlă - gat ingust

Biberoanele din sticlă sunt mult mai puțîn predispuse la zgârieturi în timpul curățării, mai ales cu o perie de curățare. Suprafață lor netedă le face deosebit de ușor de curățat și de sterilizat. Lipsa zgarieturilor garantează că biberonul nu va avea în timp pete și nu va reține mirosul care este tipic pentru toate sticlele de plastic după un anumit timp. Biberoanele de sticlă, de asemenea, nu se degardeaza și nu își schimbă culoarea după multiple expuneri la tempereaturi ridicate în timpul sterilizării.

Aceste biberoane deși din sticla au o rezistență ridicată la impact și nu sunt ușor de spart. Cu toate acestea, pentru a fi 100% sigur, se recomandă folosirea unui manșon de silicon de protecție (se vinde separat), acesta va proteja sticla si in cazul unei spargeri cioburile vor ramane in interior.

Manșonul de silicon, de asemenea, oferă o bună protecție împotriva alunecării atât pentru ține cât și pentru copilul tău. În plus ajută și la menținerea temperaturii laptelui pentru o perioada mai lungă de timp. Sticlele poate fi spălat și sterilizate cu manșonul pe ele.
Biberoanele de sticlă Dr. Brown sunt disponibile în cantități de 120ml și 240ml și sunt vândute în două sau trei pachete. O perie de curățare și instrucțiunile sunt, de asemenea, incluse în fiecare ambalaj.

Biberoane Dr Brown Options

Dr. Brown’s a introdus pe piată primele biberoane transformabile, dacă le putem numi asa.

Biberoane Dr. Brown's Options
211

Ce înseamnă Option? Însemna că biberonul pote fi folosit atat cu sitemul de ventilație cât și fară acesta.

Noul sistem Option este conceput pentru a crește odată cu copilul tău și producătorul recomandă folosirea acestui sistem pentru a te bucură de toate beneficiile pe care le oferă.

Acesta ajută la reducerea problemelor de hrănire, ajută la digestie și la păstrarea vitaminelor în lapte. Unii părinți consideră o opțiune convenabilă folosirea biberonului fară sistemul de ventilație odată cu creșterea copilului lor.

Tetină special concepută creează un flux lin, astfel alimentația este similară cu un biberon ventilat. Biberonul Dr. Brown’s Option e complet BPA Free și fabricat în UȘA.

Biberonul Dr. Brown’s Option va ofera puterea de a alege: 2 optiuni de hranire o singura sticla.

Acest biberon inovator acoperă eficient toate nevoile părinților, biberonul Option crește odată cu nevoile copilului și oferă beneficii sănătoase indiferent dacă micuțul tău se confruntă cu probleme de alimentare sau nu.

Intrebari frecvente

Funcționează cu adevărat biberonul Dr. Brown?
Da! Când bebelușii se hrănesc, sug lichidul din sticlă prin tetină. Pe măsură ce lichidul părăsește sticla, aerul intră prin aerisire inapoi in sticla. Ventilarea internă Dr. Brown patentată permite intrarea aerului și îl direcționează către zona de deasupra lichidului, păstrând aerul și lichidul separate. Deoarece nu există vid pentru a inhiba fluxul de lichid, bebelușii se pot hrăni în ritmul lor.

De ce este bine să împiedicati dezvoltarea unui vid în sticlă?
Există două probleme majore asociate cu majoritatea biberoanelor tradiționale: aerul și vidul. Aerul ingerat de bebeluși poate provoca disconfort, nopți nedormite și simptome asociate colicilor. Sticlele tradiționale și cu ventilație limitată tind să dezvolte vacuum atunci când bebelușii se hrănesc din ele, deoarece bebelușii trebuie să sugă progresiv mai greu pentru a obține lichidul din ele. Bebelușii își închid buzele de tetină când alăptează, dar pe măsură ce crește vidul ingerează aer printr-un sigiliu slăbit de tetină. Aerul intră în sticlă prin aerisirea în tetină și aerează formula; acest aer este ingerat.

Este un pai în biberonul Dr. Brown?
Nu,desi seamana, nu este un pai, ci este un tub de aerisire care este conectat la un rezervor și este partea care permite aerului să intre în sticle și să fie direcționată către zona de deasupra lichidului, păstrând aerul și lichidul separate

Este necesar să folosiți doar tetinele Brown pe sticlele Dr. Brown?
Da. Pentru că biberonul Dr. Brown este aerisit complet, necesită o tetină unică. Alte sticle au un vid în interior care restricționează fluxul de lichid și, din cauza vidului, tetina de pe aceste sticle are tendința de a avea o gaură foarte mare. Utilizarea unuia dintre aceste tetine pe o sticlă pentru dr. Brown ar putea duce la alimentarea prea rapidă a copilului, ceea ce ar putea determina copilul să se inece.

Pot folosi tetinele doctorului Brown pe alte mărci de sticle?
Tetinele Dr. Brown sunt de cea mai bună calitate. Cu toate acestea, sunt concepute special pentru sticlele pentru bebelușii Dr. Brown și nu trebuie utilizate pe alte mărci de sticle. Tetina Dr Brown nu are un orificiu de acționare cu vid, precum alte mărci de sticle. Dacă tetina unui Dr. Brown este folosită pe o sticlă ne-ventilată, copilul poate întâmpina dificultăți de hrănire și ar putea prezenta disconfortul descris în mod obișnuit drept colici.

Pot folosi sticlele dr Brown fără aerisire?
Ventilarea albastră din sticla natural flow trebuie să rămână pe loc. Acest sistem de aerisire intern creează o alimentare 100% fără vid, care este cea mai potrivită pentru mămici și bebeluși. Sticla nu poate fi utilizată fără aerisirea albastră în loc.
Cu toate acestea, aerisirea verde din Opțiunile + Sticla Dr Brown poate fi îndepărtată. Unii părinți consideră că înlăturarea aerului este o opțiune convenabilă atunci când hrănirea bebelușului devine mai dezvoltată. Option + crește odată cu bebelușul tău, permițându-ți să scoți aerisirea atunci când copilul tău se dezvoltă dincolo sau nu întâmpină probleme de hrănire.

Poate fi folosită sticla pentru încălzirea formulei în cuptorul cu microunde?
Nu vă recomandăm să folosiți un cuptor cu microunde pentru a încălzi sticla, deoarece cuptoarele cu microunde pot crea hotspoturi în lapte sau formulă.

Pot spala sticlele și componentele Dr. Brown în mașina de spălat vase ?
Da, vă recomandăm să le încărcați în raftul superior al mașinii de spălat vase.

Pot steriliza sticlele Dr Brown?
Da. Dr Brown oferă un Sterilizator cu abur electric sau Sterilizator cu abur pentru microunde conceput special pentru biberoanele dr Be. Dacă utilizați un sistem de sterilizare cu apă rece, lăsați-le doar să se înmoaie pentru timpul recomandat.

Concluzii finale

Pro:

 • sistem excelent de evacuare a aerului;
 • diferite forme și materiale disponibile;
 • serie de accesorii;
 • marca de renume și de încredere.
 • folosire ca biberon normal datorita doctor brown’s option

Contra:

 • Garadațiile sunt foarte mici și pot fi greu de citit.
 • Sistemul de ventilare poate fi uneori greu de curatat;
 • Gama Wide Nek (gat larg) include doar biberoane din Polipropilena