pompa-de-san

Importanata laptelui matern si motivele pentu care folosim o pompa de san

Dupa cum probabil stiti deja laptele matern este cel mai bun pentru sanatatea copiilor nostri. Academia Americana de pediatrie recomanda alaptarea exclusiva a copiilor pana la varsta de 6 luni, cu exceptia copiilor cu probleme medicale, fara completarea cu apa, suc sau formula.

Laptele matern ofera atat de multe beneficii impotriva bolilor, promoveaza dezvoltarea creierului si un tract digestiv sanatos, si poate reduce riscul de sindrom de moarte subita a sugarului (SIDS). Acesta poate reduce, de asemenea, riscul unor boli mai tarziu in viata, cum ar fi diabetul zaharat, unele tipuri de cancer, obezitate, colesterol ridicat, si astm.

Laptele matern, de asemenea, se schimbă în timp și chiar și în cursul unei zile pentru a satisface nevoile unui copil în creștere. Alăptarea ajută mamele să se întoarcă la greutatea lor de pre-copil mai repede, și poate reduce riscul de cancer mamar si ovarian, si chiar osteoporoza.

Multe mame sunt nevoite sa-si extraga singure laptele dupa nastere din diverse motive, acestea pot fi unele pe termen lung sau pe termen scurt.

Motivele pe termen scurt pot fi : congestia, refuzul sanului, durerea mameloanelor sau separarea pe termen scurt a mamei de copil.

Motivele pe termen lung sunt: separarea mamei de copil pe termen lung in timpul orelor sale de lucru, copilul are malformatie la nivelul gurii sau pur si simplu refuzul sanului. Multe mame aleg sa extraga laptele si sa-l congeleze pentru situatii de urgenta.

Oricare ar fi motivul extragerii laptelui este bine sa utilizati o pompa de muls pentru scoaterea lui.

pompa san manuala dr brown

Cel mai important lucru pe care sa-l luati in considerare atunci cand folositi o pompa de san este cat de des o folositi. Fiecare pompa este proiectata pentru un anumit nivel de utilizare si veti obtine rezultate bune cu una potrivita pentru dumneavoastra.

O pompa de san este utila si in situatiile cand nu ati mai alaptat de cateva ore si sanii devin atat de plini incat laptele se blocheaza sau daca vreti sa stocati lapte matern in pungi si sa-l folositi dupa varsta de 6 luni amestecat cu cereale. Laptele matern poate sta in frigider pana la 24 ore sau in congelator intre 3-6 luni.

Exista recipiente speciale pentru depozitarea si congelarea laptelui, important este ca acesta sa nu fie depozitat pe usa sau in partea din fata pentru a evita dezghetarea lui. Laptele o data decongelat nu mai poate fi recongelat. Cantitatea nefolosita se arunca.

Sticlele din plastic sunt mai eficiente pentru pastrarea laptelui matern, spre deosebire de pungi care se pot rupe usor contaminandu-se laptele.

Pe piata exista mai multe tipuri de pompe de san disponibile: pompe mici, usoare, automate, pompa electrica portabila, pompe cu baterii sau manual, pompe simple, care poate fi folosita la un singur san sau duble, care pot fi folosite la ambii sani in acelasi timp.

Dupa ce alegeti pompa de san potrivita, va trebui sa invatati cum se pozitioneaza corect pentru a obtine rezultate mai bune. Pompele necesita dezasamblarea lor pentru curatire, spalati orice parte a pompei care atinge sanii sau recipientele de lapte cu apa calda si detergent sau poate fi introdusa chiar in masina de spalat vase.

Sticlele pompelor de san sunt facute fara bisfenol A (BPA), un produs chimic care produce efecte adverse la copii. Pentru a va simti in siguranta verificati daca pe ambalaj este inscriptionat „Fara BPA”.

Care este mai buna pompa de san? Pompa de san electrica sau manuala?

Sunt mame care prefera pompele de san manuale deoarece sunt mai ieftine, mai usoare, mai discrete, mai silentioase, mai usor de transportat, altele prefera confortul si viteza unei pompe electrice care face toata munca in locul lor. Insa inainte de a achizitiona o pompa de san trebuie sa va ganditi la timpul de utilizare.

Daca intentionati sa utilizati pompa de san pe termen scurt si nu atat frecvent atunci pompa manuala de san este ideala. Folosita corect, aceasta va indeplineste nevoile fara probleme.

Daca intentionati sa utilizati pompa de san pe termen lung sau frecvent atunci este potrivita o pompa electrica de san, economisiti timp si nu riscati sa va doara degetele de la pompat.

Pot sa cumpar o pompa de san la mana a doua?

Pe internet sunt disponibile si pompe de san second-hand, desi multe mame prefera sa achizitioneze una noua. Producatorii nu recomanda utilizarea pompelor de catre mai multe persoane, pe instructiunile acestora fiind deseori specificat ca produsul este proiectat pentru un singur utilizator. Schimbarea posesorului poate duce si la pierderea garantiei.

Atunci cand dati pompa de san altcuiva este ca si cum ati imprumuta periuta de dinti. Chiar daca ati pus tuburi noi sau alte sticle de colectare, laptele care este extras poate fi nesteril. De obicei pompele au o durata de viata cat garantia sa. Da, exista si varianta in care acestea functioneaza si dupa ce s-a terminat garantia, insa exista posibilitatea ca acestea sa nu mai functioneze la capacitate maxima din cauza uzurii, astfel nu mai stimuleaza cum trebuie sanii si productia de lapte scade, nemaiputand satisface nevoile bebelusului.

Nimic nu functioneaza la nesfarsit. Suntem surprinsi cand o masina de spalat, un uscator de par sau cuptor cu microunde nu mai functioneaza la capacitate maxima dupa expirarea garantiei. Acelasi lucru se intampla si cu pompele.

Cititi cu atentie instructiunile care se afla in cutia fiecarui produs pentru o utilizare corecta a acesteia.

Oferiti cat mai mult timp lapte matern copilului dumneavoastra!